Akkumulátor töltő 6V/12V 1,2-120Ah ólom Akkumulátorhoz EMOS típus EE04A (6V max 0,8A/12V max 4A) intelligens töltő

13 280 Ft *

220 - 240V 4 A max. fekete 194mm x 64,3mm x 47mm EMOS

Gépkocsik, motorkerékpárok, tartalék akkumulátorok, ólom-sav akkumulátor, WET (savas), MF (karbantartás-mentes), VRLA, AGM és GEL akkumulátorok töltésére.

Műszaki jellemzők:

Bemenőfeszültség • 220-240 V AC 50 Hz,
Kimenőáram • max. 4 A
Töltőfeszültség • 7,3 V/14,4 V/14,7 V
Töltőáram • 0,8A +/- 10 %/10 % +/- 3,0 A/4,0 A +/- 10 %
Akkumulátortípusok • Az összes 12 V-os ólmos-savas akkumulátor (folyadék elektrolit – WET, karbantartásmentes MF MF, Ca/Ca, AGM
és zselés)
Akkumulátor kapacitás • 6 V 1,2Ah-14Ah • 12V: 1,2 Ah-120Ah
Töltő típus • 7 lépcsős, teljesen automatikus töltési ciklus
Áramfelvétel a hálózatról • 600 mA (teljes töltőáram mellett) Visszaáramlás miatti kisülés * • <1 mA (<1 Ah havonta)
Ingadozás ** • <5 %
Hatásfok • > 80 %
Készenléti üzemmód • <1 W
Fenntartó (trickle) töltési áram: 50-150 mA
Hibás vagy alkalmatlan akkumulátor értékeléséhez szükséges feszültségszint
• <3,7 V vagy > 15 V
Védelem a rövidzárlat, túlterhelés, túlmelegedés és a fordított
polaritás ellen.
Automatikus töltés kikapcsolás
Fenntartó üzemmód
Töltőkábel • 1,8 m - kivezetések (+ vörös, - fekete)
Hálózati kábel • 1.8 m
Védettség • IP65 Környezeti hőmérséklet-tartomány • 0°C – 40°C (magas hőmérsékleteken
automatikusan csökken a kimeneti teljesítmény)
Méretek • 194 × 64,3 × 47 mm (H × Mé × Ma)
Tömeg • 526 g

*) A visszafolyó áram miatt bekövetkező kisülést az okozza, hogy áram folyik keresztül a csatlakoztatott töltőn, amikor az le van választva a tápfeszültségről. Az EE04A típusú EMOS töltőnek nagyon kicsi a visszárama. Havonta <1Ah (1 mA/h).
**) Nagyon fontos a töltőfeszültség és a töltőáram minősége. Az erős áramingadozás felhevíti az akkumulátort és felgyorsítja a pozitív elektróda öregedését. Az erős feszültségingadozás zavarhatja az akkumulátorhoz kapcsolódó többi készüléket. Az EMOS EE04A jó minőségű feszültséget és áramot biztosít alacsony ripple hatás mellett.

Az EE04A típusú EMOS töltő egy 7 lépcsős (Diagnosztika, Regenerálás, I-es töltési fokozat, II-es töltési fokozat, Abszorbció, I-es karbantartási töltési fokozat, II-es karbantartási töltési fokozat), teljesen automatikus, üzemmód kapcsolós töltőkészülék 6 V / 12 V-os ólmos-savas akkumulátorokhoz. Olyan sokoldalú töltő, amely megfelelő töltési üzemmódokkal rendelkezik a kicsi és a nagy akkumulátorokhoz is az 1,2 Ah - 120 Ah tartományban. Ilyen akkumulátorokat használhatnak például gépkocsikban, lakókocsikban, motorcsónakokban, motorbiciklikben, quadokban, jet skikben.
A készülék felhasználható tartalék tápforrásként is. Az akkumulátorok különféle típusúak lehetnek, így nedvesek (folyadék elektrolitosak), zselések (az elválasztó lemezekbe abszorbeált zselé elektrolittal) vagy AGM típusúak (abszorbens üveg elválasztó lemezekkel). Az autóakkumulátor töltő még hidegben is fel tudja tölteni az akkumulátorokat. Az élvonalbeli technológia felhasználásával újra közel eredeti kapacitásuk 100%-ára lehet feltölteni az akkumulátorokat. A készülék képes a szulfátos akkumulátorok regenerálására. Diagnosztizálja, majd feltölti a lemerült akkumulátorokat. A készülékkel végezhető csepptöltés és szivárgó töltés is, ezáltal növelve az akkumulátor élettartamát és kitűnő teljesítményt biztosítva. A töltőt alacsony visszáram-fogyasztás jellemzi.

Töltési fázisok

1. lépés - Diagnosztika: A töltő megvizsgálja a csatlakoztatott akkumulátort (detektálja a feszültséget). Meghatározza az akkumulátor állapotát.
2. lépés - Regenerálás: Ha az erősen lemerült akkumulátor feszültsége nagyobb mint 7,5 V, a készülék kis áramimpulzussal kezdi a töltést, hogy regenerálja a hozzá kapcsolt akkumulátort. Amint a feszültség eléri a 10,5 V-ot, a töltő átvált az I-es üzemmódba. Ha az akkumulátor feszültsége már a töltés elkezdésekor magasabb, mint 10,5 V, a töltő átugorja a regenerálási eljárást és az I-es töltési üzemmódra vált át.
3. lépés - I-es töltési fokozat: A lehető legmagasabb, 4 A-es árammal tölt az akkumulátor kapacitásának kb. 80 %-áig, amíg a feszültség el nem éri a 12,8 V értéket.
4. lépés - II-es töltési fokozat: Kisebb erősségű, 3 A-es árammal végzett töltés addig, amíg az akkumulátor feszültsége el nem éri a 14,1 V értéket.
5. lépés - Abszorbció: Alacsony erősségű, 0,8 A-es árammal végzett töltés addig, amíg a feszültség 14,1 V-ról 14,4 V-ra (hideg környezetben 14,7 V-ra) nő. Az akkumulátor ebben a fokozatban majdnem 100%-ra töltődik.
6. lépés - I-es karbantartási töltési fokozat: Folyamatos töltőfeszültség biztosításával maximális szinten tartja az akkumulátor feszültségét. 7. lépés - II-es karbantartási töltési fokozat: Az akkumulátor töltésének fenntartása a kapacitás 95-100%-án. A töltő felügyeli az akkumulátor feszültségét, és szükség esetén ad egy impulzust, hogy teljesen feltöltött állapotban tartsa az akkumulátort.


Az összes megjelenített termék, ha ezt külön másképpen nem jelöljük, nem eredeti tartozék, amik idegen gyártók termékei, minőségi cellákkal és garanciával. Cégünk kizárólag új termékeket forgalmaz. A gyártó fenntartja azon jogát, hogy a technikai adatokat megváltoztassa.

* Az árak Forintban értendőek és az ÁFÁ-t tartalmazzák. A kép csak illusztráció. A szállítási költség fizetési mód és értékhatár szerint változik, ezek áttekintéséhez kattintson ide: szállítási díj

Megrendelés

Árucikkek 0
Teljes összeg 0 Ft *
 

 

RAKTÁRKÉSZLET


Raktáron (több darab), szállítási idő 1-2 munkanapon belül

Raktáron (kevés darab), szállítási idő 1-6 munkanapon belül

Rendelés után 2-6 munkanap

Várható szállítási idő kb 1-6 hét. (Ha nincsen ár, jelenleg nem szállítható!)

PickPack szállítás: 3-6 munkanap.

Tájékoztató jelleggel, 1 db-ra vonatkoztatva. Pontos információ rendelés után!

Üzletünkben történő személyes átvétel esetén is rendelje meg a terméket webáruházunkban!

 

Ajánlatok